20 juni 2024

Als je een lange tijd padel speelt of heel vaak padel speelt kan je racket langzaam kapot raken. De onderhoud van je racket is erg belangrijk anders moet je vaak een nieuwe kopen. De padel overgrip is heel belangrijk als het gaat om onderhoud. Zonder goede onderhoud zal je racket langzaam verslijten. Voor je het weet moet je een nieuwe racket aanschaffen terwijl dat zonde is. Je kan met simpele trucjes je racket heel goed onderhouden.

De onderhoud van je Padel racket kan je zelf natuurlijk doen, het is misschien beter om het te laten doen. Het strak houden van de snaren van je racket kun je helaas ook niet zelf doen. Het vervangen van de overgrip zou je zelf kunnen doen alleen hij moet perfect strak eromheen zitten. Als die er niet strak omheen zit kan hij na een tijdje los gaat laten.

Overgrip vervangen

Het laten vervangen van de overgrip is relatief goedkoop. Bij de juiste sportwinkels of online kun je een rolletje overgrip halen en dan zelf om de handvat van je racket te doen. Sommige winkels kan je het ook laten doen. Sommige zullen hier een klein bedrag voor vragen maar er zijn ook winkels die dat gratis voor jou doen. Verder is het echt van belang als de padel overgrip er strak omheen zit. Het zou natuurlijk zonde zijn als de overgrip loslaat na een korte tijd of tijdens een wedstrijd.